Web prezentacija DBE

Uputstva

 

Tehnički zahtevi

 

Pristup sajtu DBE moguć je iz svih web pretraživača bez obzira na platformu i verziju, ali za optimalni prikaz i funkcionalnost poželjno je koristiti web pretraživače novije generacije sa podrškom za JavaScript i doslednom implementacijom CSS standarda.

 

O sajtu

 

Osnovna namena web prezentacije Departmana za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta je efikasno i tačno informisanje posetilaca i korisnika (studenata, nastavnika i istraživača) o delatnostima i dešavanjima na fakultetu. Druga važna namena je povezivanje i lakša upotreba korisničkih servisa.

 

U okviru šireg pojma web prezentacije nalaze se:

  • stranice i podaci PMF-a i departmana PMF-a  (u jedinstvenoj bazi). Ovakva organizacija omogućuje objedinjen prikaz srodnih informacija sa različitih organizacionih jedinica PMF-a. Trenutno se uz stranice PMF-a u bazi nalaze samo stranice Departmana za biologiju i ekologiju
  • imenik svih zaposlenih na PMF (sinhronizovan sa LDA protokolom). Imenik je moguće pretraživati po imenu zaposlenog, radnom mestu, katedri ili laboratoriji i daje kontakt podatke (email, broj telefona i lokaciju kancelarije) kao i kratku biografiju i spisak pripadajućih laboratorija i katedri. Trenutno je ažuran samo imenik zaposlenih na Departmanu za biologiju i ekologiju.
  • servis za pretragu koji omoguću brže pronalaženje željene informacije. Sajt je moguće pretraživati klasičnom pretragom (ukoliko se traži neki tekstualni sadržaj), prikazom stabla sajta (ukoliko se traži neka određena stranica) ili pretragom imenika ukoliko se traži kontakt nekog od zaposlenih na PMF. U planu je implementacija pretrage priloga (za lakše pronalaženje postavljenih PDF-ova i drugih dokumenata). Trenutno je moguće pretraživanje sajtova PMF-a i Departmana za biologiju i ekologiju (klasična pretraga i mapa sajta), dok je dinamički imenik dostupan samo za Departman za biologiju i ekologiju.

U planu je:

  • integracija za bazom studentske službe
  • integracija sa sistemom za elektronsko učenje (MOODLE)
  • implementacija dodatnih korisničkih servisa
  • integracija ostalih departmana

 

UREDNICI SAJTA

 

Tekstove na sajtu DBE-a dodaju i ažuriraju:

 

RAZVOJ