FOTO KONKURS FESTIVALA NAUKE

Evropska kultura se ne može zamisliti bez nauke. O tome nije dovoljno samo govoriti, neophodno je i pokazati – fotografisati i podeliti.

 

Srbija je jedna od zemalja članica koje aktivno učestvuju u EVROPSKOM NAUČNOM FOTO KONKURSU 2015 organizovanom od strane online enciklopedije Wikipedia i njihovog skladišta medija Wikimedia Commons. Festival nauke je uspostavio saradnju sa ovim takmičenjem i predstavlja koordinatora za Srbiju, sa foto konkursom "ČUDA SU SVUDA".

 

Fotografije koje će biti poslate na foto konkurs Festivala nauke "ČUDA SU SVUDA" učestvuju i na Wikimedia Commons Evropskom naučnom foto konkursu 2015. Ovo je prvi naučni foto konkurs ove vrste organizovan u Evropi.

 

Evropski naučni foto konkurs 2015 sastoji se iz dva nivoa: lokalno takmičenje svake zemlje članice koja aktivno učestvuje i međunarodno takmičenje.

 

Paralelno će se odvijati i glasanje na zvaničnoj Facebook stranici "Festival nauke", gde će se dodeliti nagrada publike za fotografiju sa najvećim brojem glasova.

 

Svi zainteresovani koji pošalju  fotografije, učestvuju u Wikimedia Commons Evropskom naučnom foto konkursu 2015, a Festival nauke, kao lokalni koordinator, izabraće najbolje fotografije iz Srbije. Takođe, žiri Festivala nauke odabraće 12 najboljih fotografija koje će se naći u kalendaru Festivala nauke za 2016. godinu.

 

Više detalja o konkursu i propozicijama možete naći i na adresama:

 

https://goo.gl/KhJZRS i www.festivalnauke.rs